„Nuci”

Ne pregatim de Craciun 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g margarina
2 oua intregi
1 cana zahar
6 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat ( eu as scoate acest ingredient deoarece umfla mult prea tare nucile)
faina cat cuprinde

Pentru crema:

3 oua
250 g zahar pudra
2 linguri cacao
2 lingri amdon
1 lingurita esenta rom
100 g nuci macinate

Preparare:

Se pune o cantitate de faina de 300 g intr-un bol, se adauga zaharul si un praf de sare, plus bicarbonatul. Se taie margarina rece si se framata bine. La final se adauga ouale si laptele, plus faina, si se omogenizeaza un aluat usor elastic, nelipicios. Se lasa la odihnit.
Intre timp se face crema. Ouale si zaharul se spumeaza pe baie de abur, se adauga si cacaua si amidonul si se mixeaza pana se ingroasa. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom, nuca si o parte din aluatul copt si fasonat de pe marginea nucilor.

Pentru nuci se intinde un aluat foarte subtire, se decupeaza rotunduri care se introduc in nucile de metal unse cu ulei. Se pun cu deschizatura in jos, intr-o tava si se coc cateva minute pana se rumenesc pe margini. Se scot din cochiliile de metal, se lasa la racit, se fasoneaza, se umplu cu crema si apoi se pudreaza.

Pofta buna!

Anunțuri

2 responses to “„Nuci”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s