Polvoron, fursecuri fragede spaniole

O reteta gasita printr-o revista, ce m-a atras prin simplitatea ei, dar nu m-a dezamagit, prajiturelele sunt delicioase!


Ingrediente:

160 g unt
1 galbenus
100 g zahar pudra
un praf de sare
1/2 fiola esenta de migdale
1/2 fiola esenta rom
220-250 g faina alba 000

Plus:

glazura de zahar: zahar pudra si suc de portocale
confeti de zahar

Preparare:

Untul la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul pudra. Se adauga apoi galbenusul, praful de sare si esentele. La final pui faina si o incoroporezi mai intai cu o lingura de lemn, apoi cu mana framanti un aluat omogen, moale, neelastic.
Pe o foaie de silicon imparti aluatul in doua si rulezi doua suluri mai groase din care tai feliute, cu un cutit cu lama subtire. Ies 25 de bucati.

Le coci intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit spre mic. Trebuie sa prinda doar putina culoare pe fund. Cam 10 minute, maxim 15.
Le lasi la racit, apoi le glazurezi si le presari cu confeti.
Pentru glazura amesteci zahar pudra cu zeama de portocale pana rezulta o glazura lichida. Nu trebuie insa multa zeama, o lingura, doua.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s