O supita buna si aromat, numai buna de servit acum ca tot o venit ninsoarea!
Ingrediente:
1/2 kg de ceapa alba
100 g unt
ulei
sare
piper
300 ml lpate
600 ml apa
200 ml smantana
nucsoara
scortisoara
paine prajita
Preparare:
Se pune untul la topit impreuna cu putin ulei. Se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la calit, cu capacul pus, timp de 15-20 de minute, la foc mic. Se invarte des, ca are tendinta sa se prinda spre final. Daca mai e nevoie adauga ulei.
Se toarna apoi laptele si apa si se lasa la fiert. Adaugi sare, piper, nucsoara si scortisoara dupa gust.
Blenduiesti toata supa bine , bine, o strecori si o pui iarasi la fiert, adaugi smantana amestecata cu putina apa rece si gata. E numai buna de servit cu paine sau crutoane!
Pofta buna!