Banuti aromati cu anason si martipan

Inventie proprie, aveam ingredientele si am zis sa le combin. A iesit ceva pe gustul meu!

Ingrediente:

250 g faina
un praf de sare
125 g zahar pudra
125 g unt
200 g masa de martipa
1 lingurita anason macinat
1/2 fiola de esenta de vanilie
2 galbenusuri

Preparare:

Se amesteca faina cu zaharul pudra si praful de sare plus anasonul macinat. Se adauga untul rece, taiat bucatele si se faramiteaza in palme ca pentru frecatei. Adaugi galbenusurile si masa de martipan si framanti un aluat omogen. La final adaugi si vanilia si framanti bine. Dai la frigider pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul pe o folie de silicon unsa cu ulei, decupezi rotunduri mici pe care le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coci la foc potrivit spre mic 10 minute sau pana cand devin aurii pe margini.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s