Blat umed de cacao

Este foarte, foarte bun, nu trebuie nici insiropat, decat daca preferi savarinele 🙂

Ingrediente:

50 g cacao
90 ml apa clocotita
100 g unt
300 g zahar
60 ml lapte
3 oua
175 g faina
1 plic praf de copt

Preparare:

Cacaua cu apa clocotita se omogenizeaza bine cu un tel. Adaugi untul, la temperatura camerei, taiat bucatele si amesteci pana cand se topeste. Adaugi zaharul, laptele si apoi oule, unul cate unul. La final adaugi faina si praful de copt si amesteci foarte bine. Torni totul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coci cca 45 de minute la foc mai domol. Foloseste o tava de diametru 22 cm sau una de 20 si obtii 2-3 blaturi.
Dupa ce se raceste blatul il scoti din tava si apoi il tii la frigider peste noapte, invelit in folie de aluminiu, pentru a putea fi taiat mai bine.

Pofta buna!

25 responses to “Blat umed de cacao

  1. Pingback: Tort fetita pentru Nicole | Artă și savoare

  2. Pingback: Tort dalmatieni pentru Nicole | Artă și savoare

  3. Pingback: Tort Hello Kitty pentru Andreea! | Artă și savoare

  4. Pingback: Tort de Mos Nicolae! | Artă și savoare

  5. Pingback: Tort “Oameni de zapada” | Artă și savoare

  6. Pingback: Tort de botez pentru Sara | Artă și savoare

  7. Pingback: Rulada cu nuca de cocos | Artă și savoare

  8. Pingback: O pinguinita pentru Alex | Artă și savoare

  9. Pingback: Blat umed de ciocolata cu arahide | Artă și savoare

  10. Pingback: Tort Spiderman pentru Andrei | Artă și savoare

  11. Pingback: Tort pentru Diana | Artă și savoare

  12. Pingback: Tort cu floricele pentru Diana | Artă și savoare

  13. Pingback: Tort vesel | Artă și savoare

  14. Pingback: Tort de botez pentru Andrei | Artă și savoare

  15. Pingback: Tort Minnie pentru Maia | Artă și savoare

  16. Pingback: Tort Pompier pentru Calin | Artă și savoare

  17. Pingback: Tort Mickey pentru Razvan | Artă și savoare

  18. Pingback: Tort Fasching | Artă și savoare

  19. Pingback: Tort cu mousse de unt de arahide | Artă și savoare

  20. Pingback: Tort alpinist pentru GG1 | Artă și savoare

  21. Pingback: Briose cu “inima” de ciocolata si de caise | Artă și savoare

  22. Pingback: Tort cu ciocolata si lamaie | Artă și savoare

  23. Pingback: Cakepops „Floarea Soarelui” | Artă și savoare

  24. Imi place foarte mult aceasta reteta este usor de realizat. Te rog mult spune mi gramajul pentru o forma de 26 cm sa l pot taia in 3 parti. Vreau sa l fac acum pentru data de 8:) Multumesc mult, te pup:)

    • Eu cam asa il fac, in tava de 24-26 si-l poti taia in 3. Il faci de cu seara, lasi la racorit, bagi in folie de aluminiu si lasi la rece sau la frigider sa se aseze. A doua zi il tai in 3.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s