Lipii din faina neagra si faina de secara

Pot fi mancate ca atare (sunt tare bune calde) sau in loc de paine, fie ca e vorba de ciorba sau de gem 🙂

Pentru ca-mi place sa improvizez, reteta principala a fost asta, apoi a luat nastere urmatoarea:

Ingrediente:

200 g faina alba
200 g faina neagra
200 g faina de secara
1 lingura sare de mare
1 lingura seminte de chimen
20 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
400 g iaurt

Preparare:

Drojdia impreuna cu zaharul se dizolva in putina apa calduta si se lasa la crescut la loc cald.

Intre timp amesteci fainurile cu sarea, pui in mijloc iaurtul si apoi drojdia. Framanti un aluat omogen usor lipicios, pe care il lasi la crescut o ora, la loc cald.

Il imparti in 10 bucati, ungi masa de lucru cu ulei si intinzi rotunduri, pe are le loci intr-o tigaie teflonata, fara ulei sau pe plita. Sunt miami cat sunt calde.

One response to “Lipii din faina neagra si faina de secara

  1. Pingback: Pasta raw de hrisca | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s