Ciorba a la grec

Sa aveti pofta!

Ingrediente:

1 pui mai mic de 1-1.5 kg
3 morcovi
3 radacini de patrunjel
o telina mica
3 catei de usuturoi
2 cepe potrivite
sare
piper
1/2 cana de orez
1 lamaie
250 ml smantana
2 oua
5 l apa
1 legatura mare de marar verde

Preparare:

Se taie puiul in bucatele, se spala bine si se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa focul la mic si se lasa sa fiarba asa, incet, incet. Este mai bine sa fiarba incet pentru un gust mai bun. Se adauga si ceapa curatata si cateii de usturoi. Se spumeaza bine supa, fara graba si fara sa amesteci.
Cand carnea este fiarta se scoate din apa, se da jos de pe os si se pune deoparte. Ceapa si usturopiul se scot si ele si se arunca.
Se taie cubulete telina, patrunjelul si morcovii si se pun la fiert. Cand s-au patruns se adauga si orezul spalat bine si se lasa la fiert pana cand s-a inmuiat.
In acest moment adaugi sare si piper dupa gust si pui si carnea in supa. Se stinge focul.
Ouale cu smantana, la temperatura camerei se amesteca cu o lingura de faina si o cana de apa rece, apoi se adauga cate un polonic, doua, trei, pana cand se tempereaza smantana si abia apoi se adauga in ciorba. Adaugi si zeama de la o lamaie si mararul tocat marunt.

Pofta buna!

2 responses to “Ciorba a la grec

  1. Foarte buna mi-a iesit ciorba si le-a placut si alor mei ,eu aveam alta reteta dar asta a iesit foarte buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s