Scones cu dulce de leche

DSC08591

Sunt miami, „carameloase”, nu te mai opresti din mancat. Noroc ca-s foarte dulci si nu poti inghiti prea multe deodata 🙂

Ingrediente:

Pentru scones:

3 oua intregi
4 galbenusuri
150 g zahar pudra
200 g unt
250 g faina alba
cca 200 g faina de secara
un praf de sare
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat

Plus:

dulce de leche


Preparare:

Eu m-am pornit sa fac biscuitei lipiti cu dulce de leche si pentru ca nu am avut suficienta faina alba la indemana am amestecat cu secara si am improvizat. Insa asa se fac marile descoperiri si a meritat 🙂

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga apoi galbenusurile, rand pe rand si ouale intregi.
In cele din urma se adauga faina alba amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si apoi se adauga si faina de secara. Nu o adauga toata deodata, ci pe rand, astfel incat sa rezulte un aluat omogen destul de lipicios. Daca nu trebuie 200 g de faina de secara nu pune, ci adauga atata faina pentru a obtine o consistenta moale si lipicioasa.
Pune aluatul intr-o punga si da-l cateva ore la frigider.
Scoate aluatul, umezeste-ti mainile si fa bilute mai mari, pe care le pui pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dai la cuptorul preincalzit pentru cca 10 minute-15. Te uiti mereu la ele, cand s-au umflat si pe fund s-au aurit, gata.
Le lasi laracit, le tai in doua si le umpli cu dulce de leche.

DSC08543

DSC08547

???????????????????????????????


Pofta buna!

scones

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s