Dulce de leche

O crema de caramel divina, numai buna de umplut foi de napolitane sau biscuiti.

Ingrediente:

2 l lapte
3 cani de zahar
1/4 lingurita de bicarbonat, pentru culoarea de caramel, altfel ramane o nuanta aurie, la fel de frumoasa

Preparare:

Se amesteca laptele cu zaharul si bicarbonatul si se pun la foc. Atat. De preferat o oala mult mai mare si mai inalta, deoarece in prima faza laptele isi tripleaza volumul si face multaaaa spuma daca dai la foc mare.
De aceea, pune oala pe ochiul mic de aragaz si fierbe cam 3 ore, amestecand in oala din cand in cand.
In ultima faza fii atenta, cand incepe sa se ingroase si are tendinta de a se prinde, dar este inca lichid stinge focul, caramelul e gata. Fa proba pe o farfurie rece, daca se ingroasa, caramelul nu mai trebuie sa stea pe foc.
Se lasa la racit,a poi se da la frigider peste noapte si apoi se utilizeaza. Vei vedea ca se mai ingroasa si e ca o miere groasa, tare delicioasa.

Pofta buna!

Asa trebuie sa arate 🙂

Reclame

11 responses to “Dulce de leche

  1. Pingback: Scones cu dulce de leche | Artă și savoare

  2. Pingback: Alfajores cu dulce de leche | Artă și savoare

  3. Pingback: Crema cu dulce de leche | Artă și savoare

  4. Pingback: Tort de botez pentru Sara | Artă și savoare

  5. Pingback: Mousse caramel | Artă și savoare

  6. Pingback: Dulce de leche pumpkin bread | Artă și savoare

  7. Pingback: Brownie cu dulce de leche | Artă și savoare

  8. Pingback: Blondie cu dulce de leche si aroma de turta dulce | Artă și savoare

  9. Pingback: Chec cu dulce de leche si anason | Artă și savoare

  10. Pingback: Cheesecake cu caramel si ciocolata alba | Artă și savoare

  11. Pingback: Stelute cu caramel si susan | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s