Ciorba cu pleurotus si mult usturoi

???????????????????????????????

Pofta buna sa aveti!

Inspiratie Edith Frincu.


Ingrediente:

1 kg de ciuperci pleurotus
2 radacini de patrunjel
2 morcovi mari
o telina mica
2 cepe potrivite
multi catei de usturoi
1 ou
200 ml smantana grasa
sare
piper
otet
4-5 gogosari
apa – cam 4 l
ulei

Preparare:

Eu am facut un oloi mare, pentru cei care vor o cantitate mai mica, ingredientele se pot injumatati.
Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins. Adaugi morcovii, telina si patrunjelul taiate cubulete. Lasi cateva minute, maxim 5, sa se patrunda si apoi adaugi ciupercile spalate si taiate fasii. Adaugi apa si lasi la fiert la foc mediu.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Cand legumele sunt patrunse adaugi sare si piper, dupa gust si pui si gogosarii taiati fasii. Mai lasi 5 minute la fiert. La nevoie mai adaugi putina apa si mai dai un clocot. Opresti focul.
Omogenizezi bine smantana cu oul si cateii de usturoi pisati bine. Adaugi peste compozitie cate un polonic de ciorba si abia dupa ce se tempereaza se adauga toata smantana in oala de ciorba.
La nevoie mai adaugi sare sau usturoi si vreo 2-3 linguri de otet.

Pofta buna!

???????????????????????????????

DSC08503

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s