Blinele ucrainene cu faina de secara

???????????????????????????????

Sunt tare bune aceste lipii. Le ungi cu ce-ti pofteste inima si mananci pe saturate.

Ingrediente:

200 g faina alba
100 g faina de secara
o lingurita de sare
1 lingurita de zahar
20 g drojdie de bere proaspata
50 g smantana
3 oua
putin unt pentru prajit

Preparare:

Dizolvi drojdia cu lingurita de zahar in putina apa calduta si o lasi 15 minute la loc cald sa creasca.
Faina de grau o amesteci cu cea de secara, cu sarea, drojdia, smantana, galbenusurile, iar la final albusurile batute spuma. Daca mai e nevoie mai pui putina smantana sau apa calduta. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, usor lipicios. Il lasi la crescut cca 1 ora.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Imparti aluatul in 10 bucati, pe care le intinzi cu merdeneaua intr-o forma rotunda.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Pui o tigaie de teflon la incins, adaugi o mica bucata de unt si apoi prajesti pe ambele parti fiecare blinea.
Calde sau reci sunt foarte bune.

Pofta buna!

???????????????????????????????

DSC08489

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Reclame

2 responses to “Blinele ucrainene cu faina de secara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s