Foi cu bulion

???????????????????????????????

Sunt niste „foi” foarte faine, se pot umple cu diverse creme rezultand o praji de post sau de dulce.



Ingrediente

3 linguri de pasta de tomate + apa calduta astfel incat sa rezulte bulion ( o cana de 400 ml) sau 15 linguri de bulion
15 linguri de ulei
5 linguri de zahar
2 lingurite de scortisoara
2 lingurite de bicarbonat
2 linguri de gris
faina cat cuprinde

Preparare:

Cum eu nu am avut bulion de casa, am facut din 3 linguri de pasta de tomate dizolvate in apa calduta, cam o cana de 400 ml. Am adaugat uleiul si zaharul si am amestecat bine cu o lingura. Am pus scortisoara, bicarbonatul, grisul si faina. La faina aveti grija, turnati rand pe rand si omogenizati pana cand rezulta un aluat omogen, usor lipicios.

???????????????????????????????

Am impartit aluatul in patru parti egale, pe care le-am copt pe fundul unei tavi dreptunghiulare mari, unsa cu ulei. Timp de coacere cam 7-10 minute.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lasi foile la racorit, apoi le umpli cu crema. Citeste aici o reteta la care poti folosi aceste foi de prajitura.

Pofta buna!

???????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s