Ciorba radauteana

???????????????????????????????

Cine mai doreste, cine mai pofteste?

Ingrediente:

1, 5 kg piept de pui dezosat
4 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina medie
1 ceapa mare
250 ml smantana
3 l apa
1 ou
o lingura faina
otet
ardei iute
usturoi
sare
piper

Preparare:

Pieptul de pui taiat cubulete se pune la fiert in 3 l de apa rece, la foc potrivit. Se spumeaza foarte bine. Abia in acest moment, adica in momentul cand nu mai face deloc spuma, se adauga ceapa, morcovul, telina si patrunjelul taiate cubulete sau le poti lasa chiar intregi.

???????????????????????????????

Cand legumele si carnea sunt fierte aproape complet mai adaugi o cana de apa, cam 500 ml, dai un clocot si potrivesti de sare si de piper.
Smantana o amesteci cu oul, la temperatura camerei, adaugi o lingura de faina si cateii de usturoi pisati bine. Iei cu lingura de lemn zeama din supa, adaugi peste smantana si omogenizezi. Repeti operatia pana se umple castronul. Versi smantana in oala si gusti. Adaugi 3 linguri de otet si gata.
Strecori zeama si o servesti fierbinte cu bucatele de carne si ardei iute.

Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

2 responses to “Ciorba radauteana

  1. Săru-mâna pentru masă! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s