Supa crema de dovleac

???????????????????????????????

O supita crema aromata, numai buna pentru o zi de toamna.

Ingrediente:

1 kg pulpa de dovleac
1 l apa
2 cubulete Knorr sau Maggie de pui, vita sau legume sauuuu si mai bine astfel de cubulete de la naturisti fara nebunii in ele
2 cepe albe
2 catei de usturoi mari
2 cm de ghimbir proaspat
ulei
sare
piper
un praf de chilli
500 ml lapte
zeama de la 1 lamaie

Preparare:

Se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa tocata marunt si cand s-a inmuiat adaugi usuturoiul tocat si ghimbirul.

???????????????????????????????

Calesti putin si adaugi dovleacul taiat in cubulete. Lasi la calit vreo 2-3 minute, adaugi 1 l de apa si cele 2 cubulete de legume. Pui capacul si fierbi inabusit cam 30 de minute, la foc potrivit.

???????????????????????????????

Incerci cu furculita daca dovleacul e patruns. Blenduiesti bine cu un blender de mana, adaugi piper, putina sare, dupa gust, un praf de chilli si laptele. Pui pe foc sa dea un clocot. O iei de pe foc si adaugi zeama de lamaie.
Servesti cu smantana, paine prajita si seminte de dovleac prajite.

???????????????????????????????

Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s