Turta dulce cu ghimbir in stil suedez

turta dulce

Un alt fel de turta dulce pentru sarbatorile de iarna :), dar nu numai.

Ingrediente:

2 oua intregi
3 galbenusuri
50 g unt
500 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita scortisoara
2 linguri de ghimbir proaspat ras
250 g zahar pudra
un praf de sare

Preparare:

Se amesteca ouale intregi cu galbenusurile si se adauga zaharul pudra. Se spumeaza bine, iar apoi adaugi untul topit, ca la maioneza, scortisoara si ghimbirul ras.

???????????????????????????????

Intr-un alt vas cerni faina, praful de sare si bicarbonatul. Adaugi compozitia lichida si faci un aluat omogen, neeleastic, usor lipicios.
Tapetezi o tava mare cu hartie de copt, iei aluatul si cu mana unsa cu putin ulei formezi un rotund, pe care il crestezi cu cutitul, formand linii de taiere.

???????????????????????????????

Coci cca 30 d eminute la foc potrivit. Scoti turta afara, o lasi la racorit si cand nu e inca racita de tot o pudrezi si o tai. O pui apoi in cutii ermetice si o lasi sa stea o zi, apoi se consuma.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Nu va uitati la tava ca-i asa „urata” e tare folosita si poarta urmele nestiintei mele de la inceputurile in gastronomie 😀

Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s