Scones cu gem de capsuni si frisca

scones

Un fel de gogosele umplute 🙂

Ingrediente:

225 g faina alba
un praf de sare
25 g zahar
150 ml lapte
55 g unt
1 plic praf de copt
o lingurita bicarbonat de sodiu

Plus:

1 borcan gem de capsuni
100 ml frisca lichida
zahar pudra

Preparare:

Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul, pui si sarea, zaharul, iar apoi adaugi untul taiat cubulete, rece, si freci toate ingredientele cu mana ca pentru frrecatei. Adaugi laptele si omogenizezi totul bine. Trebuie sa rezulte un aluat mai lipicios.

???????????????????????????????

Tapetezi masa de lucru cu faina, intinzi aluatul intr-o foaie mai groasa si decupezi rotunduri.

???????????????????????????????

Pui gogoselele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coci circa 12-15 minute pana devin aurii. Cuptorul trebuie preincalzit la 220 de grade. Le lasi la racit.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Tai gogoselele la mijloc, le umpli cu gem si cu frisca, iar apoi le pudrezi cu zahar.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

DSC07403


Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s