Turta dulce zambareata

turta dulce

Turta dulce, copilarie, Craciun, bucurie, scortisoara…

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g faina alba
100 g faina secara
100 g faina neagra
150 g zahar tos
un praf de sare
200 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri de miere
1 plic de praf de copt
cate 2 lingurite din: cacao, scortisoara, ienibahar, nucsoara si ghimbir

Plus:

Glazura

Preparare:

Se amesteca fainurile, sarea, zaharul si praful de copt. Adaugam mirodeniile si omogenizam. Laptele cu uleiul si mierea le punem la incalzit usor si turnam peste compozitia uscata. Omogenizam bine si la nevoie mai adaugam putina faina. Aluatul trebuie sa fie usor lipicios si nu foarte elastic.

???????????????????????????????

Intindem o foaie nu foarte groasa si decupam cerculete.

???????????????????????????????

Le coacem cca 10-15 minute in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Tava sa fie tapetata cu hartie de copt. Lasam turta la racit complet.

???????????????????????????????

Abia apoi glazuram cu glazura din zahar pudra si albusuri, dupa preferinta.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Pofta buna!

DSC07385

???????????????????????????????

turta dulce

???????????????????????????????

DSC07473

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s