Gem de visine

???????????????????????????????

Si pentru ca afara ploua, ploua,ploua… ia sa servim un gem acrisor de visine cu o cana de lapte fierbinte!
Editez, afara ninge, ninge, ninge… Da, la Brasov a venit zapada si e iarna in toata regula. Totusi, desi iubesc iarna si e anotimpul meu preferat, as fi vrut sa ma bucur de o toamna calduta cu adieri blande si ploi de frunze ruginii.

Ingrediente:

1 kg de visine bine coapte
500 g zahar
1 varf de cutit de conservant

Preparare:

Visinele se spala bine, li se scot samburii si se amesteca cu zaharul intr-un lighean, se “storcesc” putin intre maini si se lasa peste noapte. Zaharul poate fi si mai putin, dupa gust.
A doua zi fierbi gemul pana la proba cu farfuria rece.
Inainte de a se incheia procesul de fierbere pui un varf de cutit de conservant, amesteci bine si gata. Ideea este ca gemul de visine se fierbe o idee mai mult pentru a se „desface” fructele si pentru a se inchega mai bine compozitia.
Torni gemul in borcane, le inchizi foarte bine, le intorci cu fundul in sus si le lasi la racit intre paturi pana a doua zi.

Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s