Trifoi pentru Tudor

DSC07104

La multi ani frumosi Tudor!

Ingrediente:

400 g faina alba
200 g faina neagra
200 g faina secara
400 ml lapte
200 ml ulei
300 zahar pudra
un praf de sare
2 lingurite scortisoara
nucsoara
ienibahar
ghimbir
1 plic praf de copt

Preparare:

Intr-un vas mare se amesteca cele 3 tipuri de faina cu sarea si zaharul pudra. Adaugi apoi praful de copt si mirodeniile.
Intr-o cana amesteci laptele cu uleiul si adaugi peste ingredientele uscate. Amesteci usor cu mana si apoi incepi sa framati, trebuie sa rezulte un aluat omogen, usor elestic, nu foarte tare caci se deformeaza apoi formele decupate.

???????????????????????????????

Intinzi un aluat mai gros si decupezi apoi trifoii.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Ii pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coci cca 10 minute, trebuie sa se coloreze pe dos. Ii lasi la racit complet, apoi ii decorezi.

???????????????????????????????

Pentru decor iti trebuie pasta de zahar verde si o crema de unt+zahar pudra si putina zeama de lamaie. Ungi biscuitii cu crema, nu foarte gros si ii imbraci in fondant.

Pofta buna!

DSC07088

DSC07090

DSC07101

???????????????????????????????

One response to “Trifoi pentru Tudor

  1. Pingback: “Frunze piscacioase” pentru toti pofticiosii | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s