Cartofi cu sos alb, la cuptor

???????????????????????????????

Foarte miami si numai buni intr-o seara friguroasa de toamna.

Ingrediente:

1,5 kg de cartofi
1 ceapa marre
50 g unt
4 linguri generoase de smantana
250 ml lapte
1 lingura plina cu varf de faina
200 g cascaval
sare
piper
nucsoara

Preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se dau pe razatoare.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul topit. Cand s-a inmuiat adaugam faina smantana si apoi laptele. Invartim totul cu un tel si lasam sa fiarba paa cand sosul se ingroasa. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust.
Acest sos racorit se toarna peste cartofi, se adauga si cascavalul ras si se amesteca bine.
Toata compozitia se toarna intr-o tava de ceramica unsa cu ulei. Se da in cuptorul preincalzit pentru cca o ora, la foc tare.
Verificati mereu cartofii sa se faca bine, sa nu ramana cruzi. Daca mai trebuie sa stea in cuptor, iar crusta s-a facut prea maronie, acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati totul sa se patrunda.

???????????????????????????????

Pofta buna!

???????????????????????????????

DSC07071

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s