Prajitura cu gem de capsuni

???????????????????????????????

Daca tot avem gem de casa, ia sa facem ceva bun si rapid.

Inspiratie de pe eCuisine 🙂

Ingrediente:

3 oua
1 cana de zahar
1 cana de ulei
esenta de vanilie
cam 700 g faina alba
1 pliculet praf de copt
1 borcan de 400 g gem de capsuni de casa

Preparare:

Ouale se spumeaza bine cu zaharul si cu un praf de sare, pana cand devine o crema mai albicioasa. Se adauga uleiul, rand pe rand, ca pentru maioneza.

???????????????????????????????

Adaugi apoi esenta de vanilie, faina si praful de copt. Nu pune toata faina deodata, tot asa putin cate putin si amesteci cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, neelastic.

???????????????????????????????

O treime din aluat o dai pe razatoare, dar direct in tava.

???????????????????????????????

Intinzi cele 2/3 de aluat si le pui intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Ungi foaia cu gemul si apoi razi deasupra aluatul ramas.

Coci aproximativ 30 de minute la foc mic.

???????????????????????????????

DSC06960

Lasi prajitura la racit complet si abia apoi o portionezi.

Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s