Prajitura rapida cu mere

???????????????????????????????

De aseara imi era pofta de o praji cu mere. Mai mult din cauza mirosului, trebuie sa recunosc 🙂

Ingrediente:

Pentru blat:

500 g faina
200 g zahar
200 g unt
4 oua
un praf de sare

Pentru umplutura:

2 kg de mere
zahar si scortisoara dupa gust

Preparare:

Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si praful de sare. Se adauga untul rece taiat bucatele si sa framanta totul bine,intre palme, ca pentru frecatei. Adaugi ouale si formezi un aluat omogen si putin elastic. Il dai la frigider pana cand termini cu merele.

Merele se curata de coaja, de cotor si se taie apoi cubulete. Se pun pe foc cu zahar, dupa gust, pana cand se elimna toata apa si se inmoaie bine. Adaugi scortisoara cata iti place, amesteci bine si lasi putin compozitia la racit.

???????????????????????????????

Aluatul il imparti in in 3, 2/3 pastrezi pentru foaie si o treime pentru ras deasupra prajiturii.

Deci, cele 2/3 de aluat le intinzi foaie subtire, cat sa incapa in tava mare de aragaz. O impungi cu furculita, adaugi merele, iar deasupra razi pe razatoare treimea ramasa.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Dai totul in cuptorul preincazlit pentru 30-40 de minute, dar la foc mai potrivit, iar la final chiar la foc mic.

O pudrezi, o lasi sa se raceasca si o portionezi.

Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s