Cartofi taranesti

???????????????????????????????

Un deliciu, i-as manca intr-una.

Ingrediente:

500 g cartofi
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
ulei
sare
piper
2-3 linguri de pasta de tomate
o legatura de patrunjel verde

Preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mic, cu capacul pus.
Cand sunt patrunsi 3/4 se scot din apa si se strecoara.
Intre timp se pune intr-un wok la calit ceapa in ulei suficient, se lasa mai mult decat de obicei, trebuie sa prinda o culoare mai aurie intens, se adauga usturoiul tocat si pasta de rosii. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Se pun deasupra cartofii si putina zeama in care au fiert cartofii. Se mai lasa la fiert in sos, pana cand acesta scade.
La final se amesteca cartofii cu patrunjelul verde tocat.

Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

6 responses to “Cartofi taranesti

  1. Ce bine arata!

  2. Cartoful m-a „obsedat” toată viața și mi-a plăcut în toate formele lui de gătit. Iar când e gătit țărănește, chiar că nu mă pot abține! 🙂

  3. Gata, am facut si eu! Au iesit deliciosi 🙂
    Mersi de reteta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s