Un deliciu, i-as manca intr-una.
Ingrediente:
500 g cartofi
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
ulei
sare
piper
2-3 linguri de pasta de tomate
o legatura de patrunjel verde
Preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mic, cu capacul pus.
Cand sunt patrunsi 3/4 se scot din apa si se strecoara.
Intre timp se pune intr-un wok la calit ceapa in ulei suficient, se lasa mai mult decat de obicei, trebuie sa prinda o culoare mai aurie intens, se adauga usturoiul tocat si pasta de rosii. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Se pun deasupra cartofii si putina zeama in care au fiert cartofii. Se mai lasa la fiert in sos, pana cand acesta scade.
La final se amesteca cartofii cu patrunjelul verde tocat.
Pofta buna!
Ce bine arata!
Mersi 🙂 Au fost si buni.
Cartoful m-a „obsedat” toată viața și mi-a plăcut în toate formele lui de gătit. Iar când e gătit țărănește, chiar că nu mă pot abține! 🙂
Si mie imi place mult 🙂 Pacat ca sotul nu-l agreeaza si fac destul de rar, caci altfel as ajunge sa mananc singura oloaie de cartofi si nu face bine la silueta 😀
Gata, am facut si eu! Au iesit deliciosi 🙂
Mersi de reteta!
Cu placere 🙂
E o reteta simpla si rapida, dar mie imi place tare mult.