Compot de caise

DSC04913

In amintirea verii care a trecut.

Ingrediente:

caise
zahar
apa
conservant

Preparare:

Se aleg caise tari, se spala, se curata eventual de pete cu un cutit, se indeparteaza samburele.
Se pun in borcane, felie cu felie deoarece asa incap mai multe, iar deasupra se adauga 4 linguri de zhar si un varf de cutit de conservant. Se toarna apa rece si se pune capacul inchis bine.
Intr-o oala tapetata cu carpe se pun borcanele, se acopera, se adauga apa pana la jumatate si se fierb, din momentul inceperii fierberii, cam 20 de minute.
Se lasa la racit in oala, se scot si se pun intre paturi pana a doua zi.

Pofta buna!

DSC04912

DSC04916

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s