Compot de pere intregi, dulce-acrisor

DSC05165

Mmm, numai bun pentru o vreme ploioasa de toamna, cum este cea de azi 🙂

Ingrediente:

2 kg de pere mici, nu foarte moi
apa cat cuprinde
10 linguri de zahar
otet balsamic
cuisoare
1 praf de conservant

Preparare:

Perele se aleg sa nu fie moi sau lovite si se spala bine.
Intre timp faci un sirop din apa ( apa o masori exact cu borcanul ca sa vezi cata incape ), adaugi zahar, cuisoare si otet balsamic dupa gust astfel incat sa iasa o compozitie dulce-acrisoara si lasi sa fiarba vreo 5 minute pana cand se dizolva zaharul si aromele se intrepatrund. Se adauga si un varf de cutit de conservant.
Se toarna siropul peste pere, se pune capacul, se strange bine si se pune la fiert, invelit intr-un prospop cu apa pana la jumatate, cam 15 minute.
Se scoate, se pune intr-o patura la racit incet, pana a doua zi.

DSC05023

Pofta buna!

DSC05162

DSC05163

DSC05164

DSC05168

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s