Zacusca cu fasole

DSC05177

Satioasa si tare buna!

Ingrediente:

6 kg vinete
3 kg gogosari
3 kg ardei capia
3 kg ardei grasi
1 kg fasole boabe
2 l ulei
2 l bulion
2 kg ceapa
foi de dafin
sare
piper
frunze de telina
conservant/aspirina

Preparare:

Vinetele, gogosarii, ardeii grasi si ardeii capia se coc bine, se decojesc si se lasa la scurs. Apoi se toc prin masina de carne.
Ceapa se toaca marunt, frunzele de telina la fel, iar boabele de fasole se pun la fiert, iar apa se schimba de 2-3 ori.
Ceapa se caleste in ulei, bine, bine, pana devine aurie, se adauga bulionul, apoi, rand pe rand, vinetele si toti ardeii, lasand cate o pauza de 5 minute intre fiecare adaugare.
Adaugi sare, piper, telina frunze si foile de dafin inspre final. La fel faci si cu fasolea scursa bine ( ea a fost fiarta in apa cu sare).
In total zacusca fierbe cam 30 de minute la foc potrivit, pana cand se ridica uleiul deasupra. Adaugi si un plic de conservant si gata.
Pui zacusca in borcane, o inchizi ermetic si o lasi la racit intre paturi. Poti sa pui cate o aspirina in fiecare borcan deoarece aceasta zacusca poate fermenta si e mai bine sa fii sigur ca totul e ok.

DSC05051

DSC05053

Pofta buna!

DSC05169

DSC05171

DSC05176

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s