Tort cu migdale si mousse de miere

DSC05104

La multi ani frumosi, Ota draga, pentru cei 79 de ani impliniti!

Inspiratie Laura Adamache.

Ingrediente:

Pentru doua bezele:

5 albusuri
un praf de sare
50 g zahar
120 g migdale+120 g zahar

Pentru biscuite:

50 g unt
60 g zahar
30 g faina
50 g migdale
un praf de sare

Pentru jeleu de visine:

1/2 compot de visine cu tot cu zeama (visine puse special pentru praji, fara samburi)
1 lingura de miere
6 foi de gelatina

Pentru jeleu de piersici:

5 piersici
50 g unt
80 g zahar
semintele de la 1 baton de vanilie

Pentru mousse de miere:

200 ml lapte
5 galbenusuri
100 g miere
40 g zahar
2 linguri de faina
9 foi de gelatina
400 ml frisca lichida

Pentru glazura:

250 ml frisca lichida
300 g ciocolata alba Schoggeten
1 plic de gelatina granule


Preparare:

Se fac mai intai blaturile gen bezea, de migdale. Se macina migdalele si apoi, impreuna cu zaharul tos ( cele 120 g ) se fac pulbere in robotul de bucatarie.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, nu tare de tot, se adauga cele 50 g de zahar pana rezulta o bezea lucioasa, iar apoi se adauga treptat praful de migdale si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Se coc, rand pe rand, 2 blaturi intr-o tava de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade cca 20 de minute. Se lasa la racit complet.

Se coace biscuitele. Se spumeaza untul cu zaharul, se adauga sarea, faina si migdalele pulbere. Pe o hartie d ecopt se deseneaza cercul de la tava, se unge cu crema si se da la congelator 15 minute. Apoi se pune cercul de la tava si se coace 15 minute la 170 de grade.

Pentru jeleul de visine se pun visinele si zeama intr-o tigaie si se fierb pana scade zeama bine. Se ia de pe foc se adauga mierea si gelatina hidratata. Se amesteca bine si se lasa pana se incheaga putin.

Pentru jeleul de piersici se decojesc 5 fructe, se taie cubulete, se pun impreuna cu zaharul, untul si vanilia intr-o tigaie, care se pune la fiert la foc mic vreo 20 de minute. Mai poti amesteca putin din cand in cand si lasi sa scada pana cand compozitia se incheaga.

Pentru mousse se amesteca galbenusurile cu zaharul si mierea si se spumeaza bine. Se adauga laptele, faina si se pune pe foc la legat. Cand s-a legat se adauga gelatina hidratata bine. SE lasa la rcait si apoi se amesteca cu frisca batuta.

DSC05050

Pentru glazura se pun pe bain-marie ciocolata si frisca si se lasa pana se omogenizeaza. SE adauga gelatina hidratata si se lasa compozitia cam 45 de minute sa se racoreasca si sa se intareasca. Sa amesteci din cand in cand!

Asamblare:

In tava tapetata cu aluminiu se pune un strat de mousse, se da la congelatot 15 minute, se pune jeleu de visine legat si se pune foaia de bezea, mousse, jeleu de piersici, bezea, mousse si biscuite. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi de rastoarna si se imbraca in glazura.

DSC05057

DSC05060

Pofta buna!

DSC05061

DSC05088

DSC05109

DSC05111

DSC05117

DSC05119

DSC05122

DSC05129

DSC05133

DSC05134

Reclame

7 responses to “Tort cu migdale si mousse de miere

  1. Si reteta???…Arata minunat…

  2. Tortul arată delicios, iar oamenii, minunați!

  3. Tortul e super imbietor, o sa-mi adun fortele sa-l incerc curand 🙂
    Cat despre atmosfera, clar e imaginea mea preferata! Sa va traiasca Ota si sa fie sanatoasa!

  4. Pingback: Mousse de miere | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s