Compot de prune, putin mai altfel

DSC04989

O reteta din auzite, dar tareeee buna si aromata.

Ingrediente:

5 kg de prune fara samburi
3 l apa
1 kg zahar
1 plic de cuisoare
1 baton de scortisoara
putin conservant

Preparare:

In primul rand se spala prunele si li se scot samburii.

DSC04938

Intre timp pui apa si zaharul impreuna cu scortisoara si cuisoarele la fiert. Le lasi pana cand apa scade si se leaga un sirop. In acest moment pui putin conservant si prunele inauntru si le lasi cam 1-2 minute cand sa dea un clocot fiecare fruct.
Le scoti cu o spumiera intr-un vas si apoi le adaugi in borcanele spalate bine si, eventual, sterilizate.
In fiecare borcan adaugi si sirop, pana in buza. Pui capacele, le inchizi bine si lasi totul pana a doua zi sa se raceasca treptat intre paturi.
Au un gust super si un miros de placut de toamna tarzie.

Pofta buna!

DSC04986

DSC04987

DSC04993

DSC04995

DSC05000

DSC05004

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s