Zuckerkipferl sau prajitura cu zahar

DSC04982

Tot reteta svabeasca de la bunica. Bunicii ei faceau acest dulce inca din copilaria ei si am vrut musai sa stiu si eu reteta si sa o transmit mai departe nepoatei mele 😛

Ingrediente:

500 ml lapte caldut
1 cub de drojdie proaspata
1 ou
un praf de sare
1 lingurita de zahar
unt cat o nuca
faina cat cuprinde

+ cateva linguri de zahar

Preparare:

Intr-un vas pui 250 g de faina, faci o gaura la mijloc, adaugi oul, untul, laptele, praful de sare, zaharul si drojdia dizolvata in prealabil in putin lapte. Lasi sa creasca totul si dupa dospire incepi sa adaugi faina pana cand rezulta un aluat vartos. Bati toata compozitia cu o lingura de lemn. Mai adaugi faina daca simti ca este nevoie. Secretul este ca prin „bataie” aluatul se fragezeste. Termini de batut cand la suprafata aluatului ies basici de aer si cand aluatul se desprinde frumos de pe lingura.
Presari deasupra faina, acoperi vasul si lasi la crescut vreo ora.
Cu o lingura bagata prin faina se ia din aluat. Acest aluat se tavaleste prin zahar, se face un snurulet gros, apoi sa rasuceste de vreo 2-3 ori ca si cand ai rasuci 2 ate pentru martisor. Ii dai forma de semiluna, cornulet si le pui in tava unsa cu unt, una langa alta, fara spatii intre ele.
Se coace cca 30 de minute.
E tare buna, zaharul se topeste, iar pe fundul prajiturii se caramelizeaza si are un gust tare bun.

Pofta buna!

DSC04969

DSC04974

DSC04976

DSC04977

DSC04980

DSC04956

Anunțuri

2 responses to “Zuckerkipferl sau prajitura cu zahar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s