Ketchup iute

DSC04933

E o idee mai moale, insa cine vrea poate pune amidon inainte de servire sau inainte de a-l baga in tubul de la vechiul ketchup cumparat din magazin. Cam o lingura… Insa nu e musai, el va fi amestecat cu paste, pus pe pizza, e numai bun asa, mai zemos.

Ingrediente:

10 kg de rosii carnoase
frunze de telina legate
1 lingura mare de sare grunjoasa
foi de dafin, 6-7
piper
3 linguri pline de praf de chilli
2-3 ardei iuti proaspeti
otet balsamic – 200 ml
zahar – dupa gust, cca 250 g

Preparare:

Se face bulion din rosii si se pune la fiert. Cand incepe sa scada se adauga sarea, frunzele de telina, foile de dafin, piperul si praful de chilli. Cand pasta a scazut cam 3/4 se adauga si ardeii iuti proaspeti, zaharul si otetul balsamic.
Totul trebuie sa scada bine cam pana la jumatate. Se pune pasta in borcane, se inchid si se lasa la racit intre paturi.
Daca se doreste o pasta mai densa, inainte de a lua oala de pe foc se pune si amidon (cam o lingura pentru fiecare borcan) si se mai da un clocot-doua pana cand se leaga.

Pofta buna!

DSC04934

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s