Gem de soc

DSC04559

Daca tot am fost la cules de fructe proaspete de soc, ne-am zis sa facem si cateva borcane de gem.

Ingrediente:

1 kg de fructe de soc coapte
1 kg de zahar
putina zeama de lamaie
1 varf de cutit de conservant

Preparare:

Se culeg fructele proaspete, se dau jos bobitele de pe ciorchine si apoi se spala bine.
Se pun intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte. Se mai amesteca din cand in cand.
A doua zi de pune gemul la fiert, daca face spuma, se spumeaza, iar cand incepe sa se lege se adauga o lingura zeama de lamaie si conservantul.
Proba gemului: se pune o lingura de gem pe o farfurie rece si daca se intareste si nu mai curge, gemul nu mai trebuie fiert.
Se adauga gemul in borcane, se strange bine capacul si se pun apoi intre paturi la racire lenta, pana a doua zi.


Pofta buna!

DSC04544

DSC04547

DSC04553

DSC04558

DSC04562

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s