Prajitura cu foi si nuca

???????????????????????????????

Reteta mostenire de la bunica.



Ingrediente:

Pentru foi:

500 g faina
200 g untura
1 plic de drojdie uscata
3 linguri zahar
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
3 galbenusuri
lapte cat cuprinde

Pentru umplutura:

250 g nuca macinata
250 g zahar

Plus:

gem de caise
albusuri

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si la final turnam lapte, putin cate putin, pana obtinem o coca omogena. O impartim in 3 bucati.
Nuca o amectecam cu zaharul.
O tava dreptunghiulara, ceva mai micuta, o tapetam cu hartie de copt. Intindem o foaie de aluat la dimesiunea tavii si o punem inauntru, ungem foaia cu uns trat generos de gem de caise, deasupra turnam 1/2 din compozitia de nuca, punem foaia 2, gem, nuca si foaia 3.
Impungem foaia cu furculita si apoi o ungem cu albusul crud ce a ramas de la cele 3 galbenusuri.
Coacem prajitura cca 30 de minute la foc potrivit.


Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s