Prajitura cu foi si nuca

???????????????????????????????

Reteta mostenire de la bunica.



Ingrediente:

Pentru foi:

500 g faina
200 g untura
1 plic de drojdie uscata
3 linguri zahar
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
3 galbenusuri
lapte cat cuprinde

Pentru umplutura:

250 g nuca macinata
250 g zahar

Plus:

gem de caise
albusuri

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si la final turnam lapte, putin cate putin, pana obtinem o coca omogena. O impartim in 3 bucati.
Nuca o amectecam cu zaharul.
O tava dreptunghiulara, ceva mai micuta, o tapetam cu hartie de copt. Intindem o foaie de aluat la dimesiunea tavii si o punem inauntru, ungem foaia cu uns trat generos de gem de caise, deasupra turnam 1/2 din compozitia de nuca, punem foaia 2, gem, nuca si foaia 3.
Impungem foaia cu furculita si apoi o ungem cu albusul crud ce a ramas de la cele 3 galbenusuri.
Coacem prajitura cca 30 de minute la foc potrivit.


Pofta buna!

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s