Tarta cu urda, marar si rosii

DSC03777

O tarta de vara, pentru toata familia!

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina neagra
un praf de sare
200 g unt
2 oua

Pentru umplutura:

350 g urda
2 linguri de smantana
4 oua
sare
piper
1 legatura de marar verde
rosii
1 ceapa rosie + ulei

Preparare:

Se face un aluat fraged din faina neagra. Se amesteca faina cu sarea si cu untul. Se adauga ouale intregi, se omogenizeaza si se da bila la frigider.
Intre timp facem umplutura. Amestecam branza rasa cu smantana, ouale, mararul tocat, sare si piper. CEapa rosie se toaca si se caleste in ulei, pana se inmoaie.

Ungem o tava de tarta cu ulei, intindem aluatul si-l punem in tava.

DSC03732

Punem hartie de copt deasupra, boabe de fasole si dam la cuptor 10 minute. Scoatem tarta, dam deoparte fasolea.

Adaugam ceapa calita, dar fara ulei.

DSC03736

Turnam compozitia de urda si punem felii de rosii deasupra. Dam la cuptor pt cca 50 de minute la foc potrivit.

DSC03737

Dupa ce s-a copt o lasam la rece si abia apoi o taiem.

DSC03741

DSC03747


Pofta buna!

DSC03764

DSC03765

DSC03771

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s