Pandispan cu jeleu de rubarba

DSC03759


Se face rapid si e numai bun cand ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente:

Pentru pandispan:

7 oua
200 g zahar
200 g unt
300 g faina
1 plic praf de copt

Pentru jeleu:

6 fire de rubarba
200 g zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
coaja si zeama de la o lamaie

Preparare:

Ouale se spumeaza cu zaharul pe bain-marie. Cand si-au triplat volumul se iau de pe foc, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune faina si praful de copt si se amesteca bine. Aluatul se toarna intr-o tava dreptunghiulara.

DSC03729

Pentru jeleu se curata putin radacinile de rubarba, se taie cubulete si se pun cu zaharul, zaharul vanilat si coaja si zeama de lamaie intr-o oala, la foc mic la fiert. Se amesteca des, pana cand totul s-a transformat intr-un jeleu. Se lasa putin la racorit.

DSC03728

DSC03730

Jeleul se toarna peste aluat si se da totul in cuptorul preincazlit pentru circa 30 de minute. SE lasa la racit si apoi se portioneaza.

DSC03731

DSC03734

DSC03738

DSC03740

Pofta buna!

DSC03749

DSC03751

DSC03753

DSC03759

DSC03761

Reclame

2 responses to “Pandispan cu jeleu de rubarba

  1. Cred că rubarba îi dă un gust deosebit. dar pe căldura asta mă ţin deoparte de orice sursă de căldură, inclusiv aragaz 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s