Focaccia cu ceapa rosie

DSC03295

Foarte buna calda, dar si rece.

Ingrediente:

600 g faina neagra
o lingurita sare
1 lingura zahar
o cana de apa calduta
1 plic drojdie de bere
5-10 linguri ulei de masline
3 cepe rosii
sare grunjoasa
putin ulei

Preparare:

Faina cu praful de drojdie, sarea si zaharul se amesteca. Se adauga apa calduta si uleiul, putin cate putin. Se framanta un aluat omogen, suficient de tare si de elastic. Se unge cu ulei si se framanta. Se repeta operatiunea de cateva ori. SE lasa la dospit o ora.

DSC03275

Se framanta putin, se intinde o foaie subtire, care se pune in tava tapetata cu hartie d ecopt sau unsa cu ulei. Se unge cu ulei si deasupra se presara ceapa taiata rondele, care a stat 30 de minute impreuna cu sare si ulei de masline.

DSC03276

DSC03278

SE coace cca 25 de minute si apoi se portioneaza.

DSC03280

Pofta buna!

DSC03282

DSC03286

DSC03289

DSC03291

DSC03294

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s