Pateu de soia picant

DSC03151

Este absolut miami!

Ingrediente:

500 g boabe soia
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
3 cepe
5 catei de usturoi
sare de mare grunjoasa
piper
boia dulce
praf de chilly
2 rosii
cca 500 ml ulei de floarea soarelui

Preparare:

Boabele de soia se lasa la inmuiat in apa rece, peste noapte. A doua zi se schimba apa si se pun la fiert. Cu soia trebuie sa ai rabdare, mie mi-a fiert cam 4-5 ore. Dupa o ora am schimbat apa si apoi am pus apa fierbinte proaspata, 2 cepe tocate, morcovul si patrunjelul taiate cubulete. Gusti mereu soia sa vezi daca s-a patruns, cand este ok, adaugi sare si o ceapa calita impreuna cu cele 2 rosii taiate cubulete. Mai lasi sa fiarba si sa scada apa.
Iei oala de pe foc, scurgi zeama in exces si blenduiesti totul bine, daca mai e nevoie mai pui putina apa. Apoi incepi sa adugi sare, piper, chilly, usturoiul presat si ulei, ca pentru maioneza. Te opresti cu uleiul atunci cand consideri ca pateul are consistenta dorita.

DSC03146

Pofta buna!

DSC03149

DSC03150

DSC03153

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s