Colacel cu scortisoara

colac

Simplu, dar tare gustos.

Ingrediente:

300 g faina
un praf de sare
1 lingura de zahar
15 g drojdie proaspata
125 ml lapte caldut
1 galbenus
50 g unt

Plus:

50 g unt
4 linguri zahar
2 lingurite scortisoara

Preparare:

Se face o maia din drojdie, zahar si lapte. Se lasa la crescut. Se amesteca apoi cu faina, praful de sare, untul topit si galbenusul. Se framanta bine si se lasa la crescut 1-2 ore.
Dupa ce a crescut se framanta incao data si se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge apoi cu compozitia de unt frecat cu zahar si scortisoara. Putin unt se pastreaza si pentru ungerea exterioara a colacelului.
Se ruleaza aluatul, se taie in doua, se impleteste si apoi se coace cca 25 de minute.

DSC02029

DSC02030

DSC02031

DSC02032

Pofta buna!

DSC02039

DSC02046

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s