Prajitura cu foi si caramel

DSC01748

Numai bune pentru o duminica frumoasa!

Ingrediente:

Pentru foi:

2 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
6 inguri de lapte
un praf de sare
3 pliculete zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
faina cat cuprinde

Pentru crema:

15 linguri de zahar
1 l lapte
7 linguri de faina
200 g unt
1 fiola esenta rom

Preparare:

Pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand obtinem un aluat potrivit de tare, pe care il impartim in 4, intindem foi si le coacem pe fundul tavii. Le lasam la racit.

Pentru crema caramelizam zaharul, adaugam 500 ml lapte si lasam sa se dizolve, pe foc. Cele 7 linguri de faina le dizolvam in laptele ramas, pe care-l turnam peste zaharul ars. Luam un tel si omogenizam toata compozitia pana devine o budinca.
Adaugam si esenta de rom si untul cand crema s-a racit aproape de tot.

Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie si terminam cu foaie, pudram cu cacao si dam la rece pana a doua zi cand o taiem.

DSC01740

DSC01744

Pofta buna!

DSC01749

DSC01752

DSC01754

Reclame

2 responses to “Prajitura cu foi si caramel

  1. buna,ma intrebam daca untul se bate spuma sau se adauga asa pur si simplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s