Daca tot am descoperit dulciurile arabesti, sa ne orientam acum si spre mancaruri aromate si parfumate.
Ingrediente:
1 cana jumate de linte verde
1 cana de orez
ulei de masline
1 ceapa
1 catel de usuturoi
1 lingurita seminte de chimen
1 lingurita scortisoara
sare
piper
Preparare:
Se spala lintea bine si se pune la fiert in apa rece cu sare.
Orezul se spala si el bine, se scurge apa.
Intre timp calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam semintele de chimen, scortisoara, piper si sare. Apoi adaugam orezul si calim putin.
Se adauga apa cat sa acopere orezul cu 2 degete. SE acopera si se lasa la fiert pana cand este gata.
LIntea se strecoara putin, se blenduieste si se amesteca cu orezul. SE adauga sare si piper dupa gust.
Pilaful se serveste cu ulei de masline deasupra si cu ceapa verde la indemana.
Pofta buna!