Cake bil Tamer sau Fursecuri arabesti cu scortisoara si curmale

DSC01281

Eu m-am indragostit de ele. Cei care iubesc curmalele sigur le vor aprecia.

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
un praf de sare
2 linguri de zahar
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1 plic drojdie uscata
1 ou
100 g unt
150 ml ulei

Pentru umplutura:

curmale
scortisoara
ulei


Preparare:

Se amesteca faina cu drojdia, praful de sare, zaharul, scortisoara si nucsoara. SE pune si oul la mijloc.
Untul si uleiul se pun pe foc pana se topeste untul. SE toarna peste faina.
Se omogenizeaza bine, bine. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte sau faina, depinde de consistenta.

DSC01264

Lasam aluatul sa se odihneasca.

Curmalele fara samburi le bagam la robot si le blenduim bine, apoi le amestecam cu scortisoara si cu ulei pe mana framatam un aluat omogen.

DSC01265

DSC01266

Se fac bilute din aluat, se aplatizeaza, se pune la mijloc o biluta din pasta de curmale si apoi se formeaza iarasi biluta.

DSC01268

DSC01269

Se coc cca 20 de minute, se lasa la racit putin si se pudreaza.

DSC01270

Pofta buna!

DSC01272

DSC01278

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s