Prajitura cu mussli si portocale

DSC01036

Cum aveam niste mussli pe care nu-l manca nimeni am zis sa-l transform in prajitura.

Ingrediente:

4 oua
200 g zahar brun
1 lingurita de scortisoara
coaja de la o portocala
200 g mussli
160 g faina
200 ml lapte
125 ml ulei
100 g stafide
1 lingura esenta de rom
1 plic praf de copt


Pentru glazura:


glazura de ciocolata

ciocolata alba

Preparare:

Ouale se spumeaza bine, bine cu zaharul brun. Se adauga apoi uleiul.

DSC01016

Se adauga scortisoara si coaja de portocala.

DSC01017

Se adauga mussli, stafidele si praful de copt.

DSC01018

Se adauga faina si se omogenizeaza bine.

DSC01019

Adaugam si laptele, amestecam cu o spatula si lasam totul 30 minute sa se odihneasca. Sa gustati inainte de a-l baga la cuptor, sa vedeti daca s-au inmuiat fulgii de cereale. Daca nu s-au inmuiat mai lasati sa stea, iar daca au absorbit tot lichidul se mai pune putin lapte.

DSC01020

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit.

DSC01021

O scoatem din cuptor, o lasam la racit si abia apoi o glazuram cu ciocolata neagra si alba.

DSC01026


Pofta buna!

DSC01069

DSC01071

DSC01078

DSC01084

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s