Este foarte miami!
Ingrediente:
300 g faina
250 g margarina
200 g curmale
100 g nuca
un praf de sare
1 lingurita scortisoara
200 g zahar
1 lingura bicarbonat
zeama de la o lamaie
75 ml apa
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
Preparare:
Apa se pune la fiert cu 100 g de zahar, pana cand acesta se topeste.
Intr-un bol se amesteca faina cu restul de zahar, praful de sare, margarina taia bucatele si apa fierbinte. FRamantam cu mana pana se topeste margarina si aluatul se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie, de rom, praful de scortisoara. Apoi punem si nuca, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, curmalele taiate cubulete si amestecam bine. REzulta un aluat gros care nu curge.
Intr-o tava rotunda de 22 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, punem aluatul si coacem cca 40 de minute la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt o lasam la racit in forma, apoi o scoatem si o pudram.
Pofta buna!