Prajitura cu nuca si stafide

DSC00580


Nuca, stafide si ciocolata este o combinatie reusita.

Reteta este luata de aici.

Ingrediente:

Blat:

8 albusuri
3 galbenusuri
8 linguri de zahar
8 linguri nuca macinata
2 linguri cacao
2 linguri faina
1 praf de copt

Crema:

5 galbenusuri
150 gr zahar
200 gr stafide inmuiate in rom
100 gr nuca prajita si taiata
100 ciocolata cu lapte
1 pachet unt/ margarina

Glazura:

margarina
zahar
cacao
apa
esenta de rom
nuci/alune macinate


Preparare:

Batem cele 8 albusuri cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi se bate pana ce se intareste ca bezeaua. Adaugam cele 3 galbenusuri si praful de copt. Se mixeaza foarte bine apoi adaugam nuca, cacao si faina , pe rand. Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, se scoate si se lasa la racit. Se taie in doua.

Pentru crema, se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se pun pe baie de abur si se mixeaza in continuare pana ce se ingroasa. Se ia de pe abur si se adauga ciocolata rupta in bucati, nuca si stafidele. Se amesteca, pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit. Untul se spumeaza apoi adaugam din crema de oua cate putin si se amesteca bine.

Pentru asamblare se pune o foaie, crema, foaie si apoi glazura.
Pentru glazura se fierb toate pe foc pana se ingroasa.
Se decoreaza cu alune maruntite.

DSC00581

Pofta buna!

DSC00584

DSC00585

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s