Coaste de porc la cuptor

DSC00381

Cand nu ai timp si chef de gatit, pui niste carne la cuptor cu legume si gata.


Ingrediente:

coaste de porc
2 morcovi
2 radaini de patrunjel
1 kg de cartofi
sare
piper
1 lamaie mica
2 linguri pasta de tomate
o lingura cimbru
2-3 catei de usturoi
2 linguri mustar Dijon
sos worcester
ulei de masline
apa
1 ceapa mare rosie
1 lingura de zahar brun

Preparare:

Se curata legumele. Intr-o tava se pun cartofii taiati in doua, morcovii si patrunjelul taiate rondele si ceapa taiata cubulete. Se toarna si o cana de apa.

DSC00375

Coastele de porc se pun la marinat 10 minute impreuna cu sos worcester, zeama de lamaie si ulei de masline.
Intr-un bol amestecam pasta de tomate cu sare, piper, zaharul brun, mustarul dijon, cimbrul, cateii de usturoi rasi si ulei de masline. Facem o pasta cu care vom unge carnea.
Punem carnea peste legume, turnam peste si zeama in care a stat la marinat.

DSC00376

Acoperim cu folie de aluminiu si coacem cca 2 ore la foc mediu spre mic. Din cand in cand ne mai uitam la carne, mai stropim coastele cu zeama rezultata si la nevoie mai punem apa.

DSC00377

Pofta buna!

DSC00383

DSC00385

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s