Royal icing

DSC00116


Ideala la fel si fel de decoruri.


Reteta am luat-o de aici.


Ingrediente:

1 albus mare
200-250 gr de zahar pudra
1 lingurita de zeama de lamaie sau otet
1 lingura de amidon – optional
colorant alimentar sub forma de gel sau praf – optional


Preparare:

Obligatoriu: vas de inox, sticla sau portelan bine degresat.

Se macina zaharul tos de doua ori, apoi se cerne cu sita deasa.

Albusul se bate putin cu mixerul la cea mai mica viteza pentru a nu incorpora prea mult aer. Se adauga apoi cateva linguri de zahar şi se bate în continuare 2-3 minute. Se adauga zeama de lamaie, apoi zaharul (optional amidonul), putin cate putin, pana cand se obtine o pasta omogena, densa. Varfurile formate la mixare trebuie sa-si pastreze forma cam 15 secunde.

Se curata peretii vasului de ramasitele uscate si se acopera imediat cu folie alimentara, altfel glazura se usuca. Aceasta consistenta este potrivita pentru ornarea cu cornetul de hârtie sau cu sac poche.
In aceasta faza glazura se poate colora cu coloranti alimentari sub forma de gel sau praf.

Pentru glazura de umplere a suprafetei prajiturelelor se adauga foarte putina apa si se amesteca bine.
In acest caz, urmarim sa obtinem o consistenta mai moale, astfel incat glazura sa se intinda frumos pe suprafata prajiturelelor. Cand lasati glazura sa cada in vas, isi pastreaza forma doar 8-10 secunde.

Se fac cornete din hârtie de copt pentru decorare, iar glazura moale pentru umplerea suprafetelor se pune in punga alimentara care se inchide la capat.
Se taie foarte putin din varful cornetului . Din varful pungii se poate taia mai mult ca sa curga mai usor glazura.

Pofta buna!

Reclame

One response to “Royal icing

  1. Pingback: Turta dulce pentru Mos Nicolae | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s