Briose cu morcovi, nuci si ghimbir

DSC00051

Briose pentru zile friguroase.


Ingrediente:

Pentru briose:

1 cana – 100gr- nuci
340 gr morcovi cruzi – aprox. 2 cani jumate de morcovi rasi fin
2 cani – 260 gr de faina
1 lgta de bicarbonat
1 lgta jumate de praf de copt
jumate lgta de sare
1 lgta jumate de scortisoara macinata
4 oua mari
1 cana jumate – 3000 g – zahar alb/brun
1 cana – 240 ml ulei
2 lingurite de esenta pura de vanilie

Frosting/glazura din crema de branza:

jumate de cana – 57 gr de unt nesarat la temp camerei
8 uncii – 227 gr branza la temp camerei
2 cani – 230 r – de zahar de patiserie (pudra sau pt icing), cernut
1 lgta – 4 gr – de esenta pura de vanilie
1 lgta de coaja de lamaie rasa fin (optional)

Preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C, grilajul se aseaza la mijlocul cuptorului.
Se prajesc nucile timp de 8 minute sau pana cand devin aromate si crocante. Se lasa
la racit, apoi se taie bucati mari.
Morcovii se spala si se rad pe razatoarea mica.
Intr-un bol se amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara macinata.
Ouale se mixeaza pana devin o spuma (aprox un minut). Se adauga zaharul, treptat, si
se mixeaza in continuare pana cand aluatul se ingroasa si se coloreaza usor (aprox 3-4 min).
Uleiul se adauga in flux continuu, apoi esenta de vanilie.
Se adauga amestecul de faina si se mixeaza pana se incorporeaza. Morcovul ras si nucile
maruntite se introduc cu ajutorul unei spatule mari.
Aluatul se se imparte in hartiile de briose si se coace timp de 25-30 de minute. Verificati
cu o scobitoare ca aluatul sa fie copt.
Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un grilaj.


Glazura de crema de branza:

Intr-un vas se mixeaza crema de branza si untul, la viteza redusa, pana cand rezulta un amestec fara
cocoloase. Se adauga treptat zaharul pudra cernut si se mixeaza in continuare pana cand se
incorporeaza complet. Apoi se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

DSC00037

Pofta buna!

DSC00038

DSC00040

DSC00041

DSC00042

DSC00043

DSC00047

2 responses to “Briose cu morcovi, nuci si ghimbir

  1. Hmmm … o combinaţie inedită

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s