Blat red velvet

E aspectuos si .. e altceva decat blaturile clasice.

Reteta am luat-o de aici.

Ingrediente:

170 g unt
400 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
3 oua
370 g iaurt
440 g faina
1 lingura de colorant pudra rosu
zeama de la o jumatate de lamaie
9 g sare
cacao – 17 g
bicarbonat – 7 g

Preparare:

Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu jumatate din canitatea de zahar. SE adauga si esenta de vanilie si se spumeaza bine.

Se adauga ouale, unul cate unul, alternand si cu restul de zahar.
Se adauga apoi cacaua si colorantul alimentar dizolvat in jumatate din zeama de lamaie.

Se adauga iaurtul amestecat cu sarea, bicarbonatul stins in zeama de laaie si la final faina.

Se tapeteaza o forma dreptunghiulara cu hartie de copt, se toarna aluatul si se coace cca 40 de minute la foc potrivit.
Se lasa la racit si a doua zi se taie in 3 blaturi.

Pofta buna!

8 responses to “Blat red velvet

  1. Pingback: Tort Vanilla lounge & games | Artă și savoare

  2. Pingback: Tort BMW | Artă și savoare

  3. Pingback: “Cartofi” cu fructe confiate | Artă și savoare

  4. Pingback: Tort Minnie si Mickey Mouse | Artă și savoare

  5. Pingback: Tort gargarita | Artă și savoare

  6. Pingback: Inimioare curcubeu | Artă și savoare

  7. Pingback: Tort ingeras | Artă și savoare

  8. Pingback: Chec pentru indragostiti | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s