Tort Mickey

La multi ani Radu Mihai!


Ingrediente

Pentru blat:

Pentru sirop:

apa
zahar
esenta de rom


Pentru decor:

pasta de zahar

Pentru crema de iaurt cu fructe de padure:

250 g iaurt
250 ml frisca lichida
300 g fructe de padure congelate
1 plic gelatina
zahar dupa gust

Pentru crema de iaurt 2:

250 g iaurt
250 ml frisca lichida
zahar dupa gust
esenta de rom
fulgi de migdale
o ciocolata amara rasa


Preparare:

Blatul se face cum arata descrierea din link. SE lasa la racit si apoi se taie in 3.
Se pune apa la fiert impreuna cu zahar, dupa ce scade se adauga si esenta si se lasa la racorit.

Pentru crema de iaurt cu fructe de padure se pun acestea la fiert impreuna cu zaharul. SE lasa pe foc pana se leaga. Apoi se mixeaza bine si se lasa la racorit. Iaurtul se amesteca cu zahar, apoi cu gemul d eructe, cu gelatina hidratata si topita si la final cu frisca batuta.

Pentru crema de iaurt 2 se amesteca iaurtul cu zaharul, se mixeaza bine, se adauga esenta de rom, fulgii, ciocolata, gelatina hidratata si topita si la final frisca batuta bine.

In forma de tort se pune un blat, se insiropeaza, se pune crema1, blat insiropat, crema 2 si ultimul blat insiropat.
Se da la frigider. A doua zi se rastooarna pe un platou si se decoreaza.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s