Placinta cu iaurt

Este usor de facut, rapida si are un gust lejer.

Ingrediente:

12 oua
900 g iaurt gras
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic zahar vanilat borbon
1 pachet de foi de placinta
putin ulei
200 ml lapte


Preparare:

Ouale se spumeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat si zaharul bourbon. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine.
Intr-o tava mare de aragaz ( tapetata cu hartie de copt ), se pun straturi straturi de foi de placinta, unse cu ulei ( nu chiar fiecare foaie ), se toarna compozitia de iaurt si oua si deasupra se pune cealalta jumatate de foi de placinta unse cu ulei.
Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru cca 40 de minute. O ungem de la inceput cu un ou batut cu putin ulei si 100 ml lapte. Cu 10-15 minute inainte de a o scoate batem 1 ou iarasi, bine cu putin ulei si lapte si turnam deasupra prajiturii.
O lasam la racit complet si abia apoi o portionam.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s