Clatite cu ciuperci, la cuptor

Sa pregatim si o varianta sarata a clatitelor.

Ingrediente:

Pentru clatite:

125 g faina
un praf de sare
un praf de piper
2 oua
300 ml lapte
putin ulei pentru prajit

Petru umplutura:

60 g unt
350 g ciuperci din conserva
1 rosie
1 ardei rosu
parmezan 30 g
sare
piper

Pentru sos:

30g unt
30 g faina
450 ml lapte
nucsoara
sare
piper
60 g parmezan

Preaparare:

Se prepara mai intai clatitele. Se amesteca faina cu praful de sare si piperul, se adauga apoi ouale batute si laptele, treptat, si se amesteca cu un tel. Aluatul omogen se lasa 30 de minute la odihnit. Se prajesc clatitele pe ambele parti.
Pentru umplutura se topeste untul si se calesc ciupercile 3-4 minute. Se aduga apoi ardeiul si rosia si se mai calesc inca 5 minute. Se adauga sare, piper, se ia tigaia de pe fic si se adauga si parmezanul ras. Se lasa la racorit.
Se unge o forma termorezistenta cu unt. Clatitele se umplu cu ciuperci, se ruleaza si se pun in forma.
Deasupra turnam sosul care se face astfel. Se topeste untul, se adauga faina, se prajeste 1 minut la foc mic, amestecand continuu. Se adauga apoi laptele amestecand cu telul, nucsoara, sarea si piperul. Se fierbe la foc mic 2-3 minute apoi se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.
Clatitele se tin cam 25 de minute la cuptor, pana se rumenesc bine.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s